Adatkezelési tájékoztató

I.    Az adatkezelő
Neve: Burda Anna Zsuzsanna
Elérhetősége: a.burdanna@gmail.com 
Telefonszáma: +36 70 933 0020
Székhely: 1221. Budapest, Vadász forduló 10.
Adatkezelő honlapjának címe: http://www.burdaanna.hu/
Vállalkozásunk nyilvántartási száma: 54610943

II.    Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége
Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását. 

III.    Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk? 

1.    Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámaink tárcsázásával

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk az Ön telefonszámát, és a nevét is megismerjük. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassuk és a további kapcsolattartást megkönnyítsük. 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 1 hétig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások. 

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását? 
Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az a.burdanna@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számát, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszáma egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?
Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámát megjegyezzük, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait, erről lejjebb írunk.

2.    Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címeinkre küldött üzenet, üzleti levelezés

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
Nyilvános elektronikus levelezési címeinkre közvetlenül is küldhet üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a nevét, az e-mail címét és minden további személyes adatát, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. foglalkozás, telefonszám, fénykép az aláírásnál). A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk, egyedi ajánlatkérésére válaszoljunk, kérésére tájékoztassuk a szolgáltatásainkról, árukészletünkről, szerződési feltételeinkről.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább évente megejtünk. 

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását? 
Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az a.burdanna@gmail.com e-mail címre, vagy más e-mail címünkre várunk, amelyre az eredeti üzenetet is küldte, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?
Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait.

3.    Szolgáltatásaink teljesítése

a.    Regisztráció 
Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: felhasználói név, e-mail cím

A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat. A regisztráció egy kényelmi szolgáltatás, a visszatérő vásárlók ügyintézését könnyíti meg.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Hozzájárulása visszavonásáig, törlési kérelemig. A regisztrációját Ön is törölni tudja, miután bejelentkezik saját fiókjába. 

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását? 
Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az a.burdanna@gmail.com e-mail címre vagy egyéb nyilvános címünkre várunk, amelyre az eredeti üzenetet is küldte, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetét, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?
Ha a regisztrációt követően vásárol, a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait.

b.    Megrendelés regisztráció nélkül vagy regisztrációval

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: név, e-mail cím, számlázási név és cím, szállítási név és cím, telefonszám. 
Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az Ön által megrendelt termék átadása. A partnereink beazonosításához feltétlenül szükséges adatokon túl kizárólag a kapcsolattartáshoz nélkülözhetetlen személyes adatokat kérjük el.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A tárolás időtartama függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adatait. 

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat? 
Ha nem ismerjük a kért adatokat, a megrendelés leadása nem lehetséges.

4.    Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
Számláinkat papír alapon állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím (amennyiben a papír alapú számlánk e-mailen történő kiküldését kéri).
Jogi kötelezettségünk a számlázás, ezért ezekre az adatokra feltétlenül szükségünk van.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, eszerint a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.  

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat? 
Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk. 

5.    Kiszállítás

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?
Szolgáltatásaink nyújtása, a kiszállítás során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.
Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az Ön által megrendelt termék kiszállítása és átadása a beazonosított megrendelőnek, a kapcsolattartási lehetőség biztosítása, ha bármilyen probléma felmerülne a kiszállítás során.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A kiszállításhoz megadott adatait a kiszállítás teljesítéséig őrizzük meg. Regisztrált vásárlóink adatait a regisztráció törléséig kezeljük.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat? 
Ezeket az adatokat feltétlenül ismernünk kell a teljesítéshez, ezért kötelező megadni őket. Az adatok közlésének hiányában a kiszállítást nem vállaljuk. 

6.    Hírlevél küldés
Szeretnénk tájékoztatni Önt legfrissebb bejegyzéseinkről, híreinkről, ezért alkalmanként hírlevelet küldünk. Az alábbi adatokat kérjük el: név és e-mail cím, ezek kezelésének jogalapja az Ön hozzájárulása. 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A hozzájárulás visszavonásáig vagy leiratkozásig kezeljük az adatait.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulásodat? 
A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulását legegyszerűbben a hírlevél végén elhelyezett „leiratkozom” linkre kattintással tudja visszavonni. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

7.    Közösségi oldalunk – Facebook (Burdanna)
Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Látni fogjuk az Ön nevét és a nyilvános profilját, ha kedveli az oldalunkat, a nyilvános Facebook profiljában megadott adatok, nyilvános megosztásai és a hozzászólásai, illetve az Ön által küldött privát üzenetek és az abban megadott személyes adatok is láthatók lesznek, az Ön hozzájárulása alapján. A felület üzemeltetésének célja a szolgáltatásaink népszerűsítése, információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele, valamint a kapcsolatfelvétel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. A saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti, privát üzeneteit a facebook-messenger-en küldött kérésére töröljük. Hozzájárulását visszavonhatja a ’Mégsem tetszik ez az oldal’/”Unfollow” gombra kattintva. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Az itt megadott adatait valójában nem őrizzük, Ön rendelkezik alapvetően mindenről azon a felületen, ahol mi vagyunk az adminisztrátorok. Amíg vissza nem vonja az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható az Ön neve az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén fenntartjuk a moderálási jogot, ezért előfordulhat, hogy töröljük az ilyen típusú hozzászólásokat.

8.    Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?
Garanciális igényeit, fogyasztóvédelmi panaszait a neve, címe, e-mail címe, telefonszáma és garanciális igénye vagy fogyasztóvédelmi panasza leírásával érvényesítheti. Az Ön döntése, hogy él-e a jogi igények érvényesítésének lehetőségével, de ha megadja a kért személyes adatokat, azokat jogi kötelezettségünk alapján fogjuk kezelni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A garanciális igényeiről és az egyéb fogyasztóvédelmi panaszairól szóló dokumentumokat öt évig vagyunk kötelesek megőrizni. 

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat? 
Amennyiben Ön garanciális igényét szeretné érvényesíteni vagy fogyasztóvédelmi panaszt nyújt be hozzánk, a kért adatok megadása nélkülözhetetlen. 

9.    Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala közösségi oldalainkon
Közösségi oldalainkon és honlapunkon gyakran teszünk ki fényképeket munkáinkról, elégedett ügyfeleinkről. Mivel a felismerhető természetes személyeket ábrázoló fénykép (képmás) szintén személyes adat, ezeknek a fényképeknek a nyilvánosságra hozatala csak akkor lehetséges, ha hozzájárul. A hozzájárulását írásban fogjuk kérni, már előkészítettünk egy nyilatkozatot és egy mini tájékoztatást, amely az írásbeli szerződésünk mellékletét képezi. Ezeket a fényképeket azért szeretnénk megmutatni szélesebb közönségnek, mert büszkék vagyunk a munkáinkra. 

Meddig őrizzük meg ezeket és hogyan törölheti őket? 
Hozzájárulása visszavonásáig őrizzük meg a rólad készült képeket. 
Hogyan vonható vissza a hozzájárulás? 
Hozzájárulását bármikor visszavonhatja egy üzenettel, amelyet az a.burdanna@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben törölni fogjuk a közösségi oldalunkra vagy a blogra kihelyezett fényképet. A hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. 

10.    Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése

Munkánkat szoros együttműködésben végezzük hasonló területen dolgozó szakemberekkel, partnerekkel, segítséget kérünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikkal is felvesszük a kapcsolatot. 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Partnereink esetén a természetes személyek nevét, munkahelyi címét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel. 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy tiltakozásig, törlési kérelemig. Minden év januárjában felülvizsgálatot végzünk.

A jogos érdek miatt 
Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével nem sértjük partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre. Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, töröljük az adatokat. Jellemzően olyan adatokat kezelünk jogos érdek alapján, amelyet partnereink bocsátottak a rendelkezésünkre korábbi együttműködésünk vagy találkozásunk során.

11.    Sütiket is kezel honlapunk

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.
Oldalunkon a következő sütiket használjuk:
⦁    név: has_js
funkció: javascript használatának a lehetősége
típus: technikai
érvényesség: session
⦁    név: Drupal.tableDrag.showWeight 
funkció: Ez a süti segít az oldalak és űrlapok konzisztens navigálásának kezelésében számos böngészőben
típus: technikai
érvényesség: 1 év
⦁    név: SESSf18916c7611a64268aba33467a82e9ac
funkció: Munkamenet (session) azonosítására bejelentkezés esetén
típus: technikai
érvényesség: 30 nap
⦁    név: burdaanna_cookiecontrol 
funkció: Cookie control modulhoz tartozik. Azt jelzi, hogy a modul aktiválva van. Személyes
adatot nem gyűjt. 
típus: technikai
érvényesség: 3 hónap
⦁    név: ccShowCookieIcon
funkció: Szintén a Cookie control modulhoz tartozik, egy ikon kihelyezését szabályozza. Személyes adatot nem gyűjt.
típus: technikai
érvényesség: 3 hónap 
⦁    Az oldal használja a facebook comments plugin-t, de ezzel kapcsolatban nem kezelünk olyan sütit, amit az oldalunkhoz kapcsol. A facebook saját sütiben tárolja a felhasználó azonosítására szolgáló adatokat, amit felhasznál a hozzászólások megjelenítésére az oldalon.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheti facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk, személyes adatokat ezzel kapcsolatban nem kezelünk.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngészőjében a sütiket:
⦁    Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
⦁    Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
⦁    Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
⦁    Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
⦁    Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

IV.    Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat? 
Tárhelyszolgáltató: MédiaCenter Hungary Kft.; székhely: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6; levelezési cím: 6001 Kecskemét, Pf. 588.; 06-76 575 023; mediacenter@mediacenter.hu

Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.

E mailek küldése és fogadása: Gmail – Google Inc., Mountain View, California, USA
Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.

Könyvelő: Könyveltessnálam Szolgáltató Bt. (Kis Erika); 1116 Budapest, Kondorosi út 10/B B épület 4. em. 15. ; konyveltessnalam@gmail.com, +36302499733
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.

Kiszállítás: Magyar Posta Zrt.
1119 Budapest, Rátz László u. 26. info@mixpakk.hu. 
Hozzáférés a szállítási címekhez és a szállítási címen megtalálható természetes személy kapcsolattartók adataihoz.

V.    Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére 
A kapcsolattartásra a Google (Gmail) levelezőrendszerét használjuk, ez azt jelenti, hogy bizonyos személyes adatokat továbbítunk harmadik országba (USA). A kapcsolódó megfelelőségi határozat elérhető az alábbi linken: 
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en

VI.    Érintettek jogai
Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhet a következő jogosultságokkal:
a)    Hozzáférés a személyes adatokhoz
Jogosult visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha igen, cégünk tájékoztatja, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk Önnek, hol tehet panaszt stb.

b)    Helyesbítéshez való jog
Ha elírtuk a nevét, a telefonszámát, az e-mail címét, vagy bármely más személyes adatot, kérésére helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adatait, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell. 

c)    Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog
Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot Önről, ha visszavonta a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük. 
Ha jogalap nélkül kezeltünk Önről egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk. 
Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhat, törölni fogjuk adatait.
Ha előfordulna, hogy például névvel ad rólunk kedvező véleményt, majd később élni szeretne az elfeledtetéshez való joggal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk. 

d)    Személyes adatok korlátozásához való jog
Ha úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést. 
Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de Önnek van rá szüksége, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheti, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit. 
Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat. 

e)    Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. 
    
f)    Adathordozhatóság
Kérheti, hogy az automatizált módon történő adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheti, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk Önnek vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

VII.    Panasz benyújtása
Ha úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetét: a.burdanna@gmail.com
Bíróság előtt is érvényesítheti a jogait. Erre polgári per keretében van lehetőség. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtania a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találja:  http://birosag.hu/torvenyszekek ). 
Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éri el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.). 
VIII.    Automatizált döntéshozatal
Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

IX.    A megfelelő biztonság
Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.
Honlapunk és tárhelyünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik. 

X.    Egyéb rendelkezések
Tájékoztatónk 2018. szeptember 19-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ugyancsak felülvizsgáljuk a tájékoztatásunkat, ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be. 


Budapest, 2018. szeptember 19.

Tájékoztatónk készítésekor a következő forrásokra támaszkodtunk, a tájékoztatóban nem szereplő kérdésekben is ezeket tartjuk irányadónak:
1.    Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és
http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf 
2.    Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny 
3.    a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf 
4.    a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.); 
http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf 
5.    29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf 

Az adatvédelmi tájékoztató III. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:
1.    Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámaink tárcsázásával
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
2.    Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címeinkre küldött üzenet, üzleti levelezés
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
3.    Szolgáltatásaink teljesítése
a)    Regisztráció
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
b)    Megrendelés regisztráció nélkül vagy regisztrációval
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződéses jogalap.
4.    Számlázási kötelezettségünk teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit.
5.    Kiszállítás
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződéses jogalap.
6.    Hírlevél
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
7.    Közösségi oldalunk – Facebook
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
8.    Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdés alapján a megőrzési idő 5 év.
9.    Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala közösségi oldalainkon
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 2:48. § (hozzájárulás a nyilvánosságra hozatalhoz)
10.    Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.
11.    Sütiket is kezel honlapunk
Oldalunk nem kezel olyan sütiket, amelyek hozzájárulást igényelnek.

Iratkozz fel a hírlevélre!

Maradjunk kapcsolatban!

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon

Kérdésed van?

+36709330020

burdanna.design@gmail.com

 

www.burdaanna.hu weboldal teljes terjedelmében Burda Anna Zsuzsanna szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható minden tartalom csak saját felhasználás céljából menthető el, használható fel. A weboldal vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala, hasznosítása vagy más, nem saját felhasználásra történő használata tilos. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

© 2020 Burda Anna Zsuzsanna - Minden jog fenntartva!