Rólam

Szerintem kislánykorában minden nő játszott királylányosat. Azért játszotta mert akkor nagyon szép volt, a legszebb, pont mint a mesében. Aztán legközelebb az esküvőjén királylány a nő, és így ő a legszebb azon az estén. Tudom, hogy egy nő ennél többször szeretne királylány lenni, hogy a hétköznapjaiban is a legszebb akar lenni.

Minden nő ruhatárának meghatározó darabjai a blúzok. Méghozzá a fehér blúzok. Mindennapos és alkalmi viselet egyaránt. A habosak, a fodrosak, a símák, a selymek vagy pamutok. A fehér blúz egy olyan önálló darab, mint a kis fekete.

Az történt, hogy nem találtam se égen-se földön olyan blúzt, amire vágytam, amit megálmodtam, ami elegáns és egyszerű, kiemel a gallérja, bővebb az ujja és csodálatos a mandzsettája, egyszóval egy költemény. Na ilyet nem találtam.

Gondoltam egy nagyot: Lerajzoltam, megterveztem egy blúz-kollekciót. A néhány cég és a sydney-i olimpiai válogatott formaruhájának sikeres megtervezése után tettem egy nagyot: megnyitottam üzletemet a belvárosban, ahol minden ami blúz megtalálható, ahol a fehér blúz a főszereplő és mellette a bordó, a fekete, az ezüst és a többiek.

Azoknak a nőknek tervezem a blúzaimat, akik sosem akarnak túlöltözni egy pillanatot, viszont a legszebbek akarnak lenni. A legszebbek mindig, koruk bármely szakaszában.

Egy igazi nő tudja, mit jelent megjelenni, és megint megjelenni és megint. Akkor is ha reggel van, akkor is ha ebéd vagy vacsora meghívása van ugyanaznapon, hogy eleganciája, könnyedsége, reggeltől estig friss maradhasson. Az általam álmodott és megvalósított blúz farmerral, bársonnyal, selyemmel vagy szövettel nadrághoz vagy szoknyához, brillel vagy bizsuval hordható mert: egyszerűen mindegy, mert pont jó hozzá. A blúzhoz, ami egyszerre lágy és határozott, egyszerű de rafinált.

Ilyennek képzeltem a blúzaimat, éppen amiért a pasikat mindig irigyeltem: egy farmer, egy fehér póló vagy ing, egy tornacsuka és kész. És elegáns, és mehet. Ezt az érzést adom tovább minden kreációmban.

Az igaz, hogy a stílus maga az ember. Én egy blúzt adok hozzá.

Burda Anna

Facebook Comments Box